Persbericht

Glas en Keramiek Beurs Leerdam 2017:
De kunsten van het vuur verenigd

Na het bericht dat de Glaskunstbeurs per 2016 van de baan was, heeft organisator Harm Wolthuis besloten een frisse start te maken. In 2017 is de beurs terug in een fris, nieuw jasje en op een nieuw tijdstip: op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 november kunnen liefhebbers van kunst, design en antiek als vanouds hun hart kunnen ophalen in Cultureel Centrum Het Dak. Naast modern en antiek glas uit binnen- en buitenland, zal er ook keramiek te zien en te koop zijn.

‘De reacties na het stoppen van de beurs waren hartverwarmend en getuigden van een sterke betrokkenheid van liefhebbers, verzamelaars, kunstenaars en galeriehouders die een belangrijk podium voor hedendaagse glaskunst zagen verdwijnen,’ vertelt Harm Wolthuis. Mede vanwege deze reacties besloot hij om dit bijzondere evenement niet verloren te laten gaan.

Een van de grootste veranderingen is de naam van de beurs. ‘Met de toevoeging van keramiek hebben we de deuren geopend voor nieuwe deelnemers, maar geven we kunstenaars die al deelnamen met hun glaskunst ook de gelegenheid om meer werk te tonen. Glas en keramiek zijn allebei “kunsten van het vuur” en veel kunstenaars combineren deze twee disciplines,’ legt Wolthuis uit. ‘We waren in 2015 al met een kleine afdeling begonnen en hopen dit jaar verder te bouwen aan een kwalitatief hoogstaande aanvulling op het prachtige glasaanbod.’

Nieuw dit jaar is de ontwerpwedstrijd voor ontwerpers van kunstacademies en andere glasopleidingen met als thema: ‘Het nieuwe drinkglas’, een wenk naar de manifestatie Het Drinkglas uit 1997, van 20 jaar geleden, die veel belangstelling kreeg en waarbij tal van bijzondere drinkglazen werden ontworpen. Een andere toevoeging van een buitententoonstelling onder de titel: ‘Glas in de Polder’ op het heringerichte terrein achter Cultureel Centrum Het Dak.

Het beursobject van dit jaar wordt ontworpen door kunstenares Jessica Homich. Haar object en haar recente werk zullen te zien zijn in een speciale tentoonstelling. Bezoekers van de beurs kunnen deelnemen aan Art College, waarbij experts op het gebied van glas en keramiek vertellen over hun vakgebied. De Glas en Keramiek Beurs brengt tevens een eigen full colour catalogus uit.

De Glas en Keramiek Beurs 2017 in een notendop:

  • De kunsten van het vuur verenigd: naast veel glas en glaskunst ook een afdeling keramiek
  • Buitententoonstelling Glas in de polder
  • Ontwerpwedstrijd Het nieuwe drinkglas
  • Jessica Homich ontwerpt het beursobject van dit jaar
  • Experts op het gebied van glas en keramiek delen hun kennis tijdens Art College
  • Full-colour beurscatalogus, inclusief redactionele stukken over glas en keramiek

Openingstijden: vr. 3 november 14.00-20.00 uur | za. 4 en zo. 5 november 10.00-17.00 uur
Toegang: € 10,- p.p. | Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis
Cultureel Centrum Het Dak | Tiendweg 9A, 4142 EG Leerdam | T: 0345-613626 

Afdrukken E-mail