Over ons

’Leerdam glasstad’ is al decennia lang een begrip. Sinds de eerste Glaskunstbeurs is dat begrip verder uitgebouwd. Met steun van de toenmalige Stichting Leerdam Promotie werden een aantal glasevenementen geïnitieerd om Leerdam verder als glasstad op de kaart te zetten. Er werd in die tijd glas gemaakt in Leerdam maar nergens was glas te zien of te koop.

Na de eerste glaskunstbeurs zijn die activiteiten alleen maar toegenomen en inmiddels is er veel te zien en te doen voor de glasliefhebber. Er is veel glas in de openbare ruimte te zien, er zijn veel galerieën gekomen, we kunnen glas zien maken in de Glasblazerij. De jaarlijkse Glaskunstbeurs heeft in die ontwikkeling een groot aandeel gehad en is nog steeds actief betrokken bij de Glaspromotie.

De Glaskunstbeurs ontwikkelde zich in 31 jaar tot een niet meer weg te denken evenement in Leerdam.

Bezoekers kunnen genieten van een fantastisch aanbod aan glaskunst. De beurs is een podium voor beginnende- en gerenommeerde kunstenaars, galeriehouders, verzamelaars en belangstellenden waar glas en keramiek gekeken wordt maar waar ook veel contacten worden gelegd.

Er wordt ieder jaar een eigen Beursobject ontworpen door een bekende kunstenaar, die op de beurs zijn of haar werk toont in een speciale verkoop expositie.

Vanwege de verwantschap tussen glas en keramiek zullen er ook dit jaar weer keramisten op de beurs vertegenwoordigd zijn. Glas en keramiek zijn beide: de kunsten van het vuur!

We nodigen u graag uit om te komen kijken op 5, 6 en 7 november 2021!

Voor meer informatie of deelname aan de beurs kunt u contact met ons opnemen.

Contactgegevens

Cultureel Centrum Het Dak
Tiendweg 9 A
4142 EG  Leerdam

T 0345 - 613626 / 611755

E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Afhankelijk van de Corona maatregelen zijn de voorbereidingen voor de Glas en Keramiek Beurs Leerdam alweer gestart.

Meer informatie vindt u hier.
Hou onze website in de gaten om op de hoogte te blijven voor dit jaar.