Over ons

’Leerdam glasstad’ is al decennia lang een begrip . Sinds de eerste Glaskunstbeurs is dat begrip verder uitgebouwd. Met steun van de toenmalige Stichting Leerdam Promotie werden een aantal glasevenementen geïnitieerd om Leerdam verder als glasstad op de kaart te zetten. Er werd in die tijd glas gemaakt in Leerdam maar nergens was glas te zien of te koop.

Na de eerste glaskunstbeurs zijn die activiteiten alleen maar toegenomen en inmiddels is er veel te zien en te doen voor de glasliefhebber. Er is veel glas in de openbare ruimte te zien, er zijn veel galerieën gekomen, we kunnen glas zien maken in de Glasblazerij. De jaarlijkse Glaskunstbeurs heeft in die ontwikkeling een groot aandeel gehad en is nog steeds  actief betrokken bij de Glaspromotie.

De Glaskunstbeurs ontwikkelde zich in 30 jaar tot een niet meer weg te denken evenement in Leerdam.

Bezoekers kunnen genieten van een fantastisch aanbod aan glaskunst. De beurs is een podium voor beginnende- en gerenommeerde kunstenaars, galeriehouders, verzamelaars en belangstellenden waar glas gekeken  wordt maar waar ook veel contacten worden gelegd.

Er wordt ieder jaar een eigen Beursobject ontworpen door een bekende kunstenaar, die op de beurs zijn of haar werk toont in een speciale verkoop expositie.

De full colour catalogus die ieder jaar wordt uitgegeven biedt naast mooie artikelen een duidelijke plattegrond, adressen, beschrijving en specialiteit van alle standhouders.

Gedurende drie dagen kunnen er op ieder dag een aantal art colleges gevolgd worden. Lezingen gerelateerd aan glaskunst en sinds kort ook aan keramiek.

Vanwege de verwantschap tussen glas en keramiek zullen er ook dit jaar weer  keramisten op de beurs vertegenwoordigd zijn. Glas en keramiek zijn beide: de kunsten van het vuur!

We nodigen u graag uit om te komen kijken op 6 , 7 en 8 November 2020!

Voor meer informatie of deelname aan de beurs kunt u contact met ons opnemen.

Contactgegevens

Cultureel Centrum Het Dak
Tiendweg 9
4142 EG  Leerdam

T 0345 - 613626 

E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Vrijdag 6 november
13.00 - 19.00 uur
Zaterdag 7 november
10.00 - 17.00 uur
Zondag 8 november
10.00 - 17.00 uur