Deelnemers

Tijdens de Glas en Keramiek Beurs kunt u zo’n 90 stands met glaskunst en keramiek bezoeken, van antiek tot eigentijds, van art nouveau tot postmodern. Gedurende de komende maanden zullen we deze pagina regelmatig updaten en nieuwe deelnemers toevoegen. 

Plattegrond (PDF)

Academie Beeldende Kunsten Berchem - Lia Schoonen

De inspiratiebronnen van Lia Schoonen (1955) zijn water en de zee. Ze is dicht bij het water opgegroeid en woont nu ook dicht bij water. Vooral de continue beweging van water blijf haar boeien: het steeds veranderende getijde en de variaties van kalm, transparant en kabbelend tot donker en onstuimig. Dit is ook zoals in het mensenleven, waar periodes van rust afgewisseld worden door periodes van intense emoties.

Tijdens haar hele glaskunstopleiding aan de Antwerpse Academie Merksem en Berchem was water een thema. Voor haar eindwerk vertaalt ze dit in een installatie die de golfbeweging weerspiegelt. Het werk bestaat uit 55 verschillende bogen van gefused blauw glas in een variabele grootte en kleur. De veelheid van bogen suggereert de zee. De titel van het werk, dat als muurobject, maar ook buiten geplaatst kan worden, luidt Luctor et Emergo. Zowel in het water als in een mensenleven: ik worstel en kom boven.

Stand 77 Lia Schoonen foto 1 Luctor et Emergo

 

Address

  • Land: Netherlands

Contact

  • Telefoonnr.: 0166-652652
  • Mobiel: 06-45287111
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Academie Beeldende Kunsten Berchem - Lia Schoonen

Standnummer

77

Specialiteit

Glas

Contactgegevens

Cultureel Centrum Het Dak
Tiendweg 9
4141 EG  Leerdam

T 0345 - 613626 

E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Vrijdag 1 november
13.00 - 19.00 uur
Zaterdag 2 november
10.00 - 17.00 uur
Zondag 3 november
10.00 - 17.00 uur