Deelnemers 2017

Tijdens de Glas en Keramiek Beurs van 2017 waren er zo'n 90 stands met glaskunst en keramiek te bewonderen, van antiek tot eigentijds, van art nouveau tot postmodern. Hieronder kunt u alle deelnemers nog eens bekijken. 

Smit, Marjan (Grafiek en Glas Vof)

Marjan Smit studeerde in 1985 af aan de kunstacademie Artibus in Utrecht. Al die jaren professioneel actief als graficus (nu ook nog steeds) en vanaf 2002 maakt ze glasobjecten van vloeibaar glas waarbij de beeldtaal en het kleurgebruik bij beide media herkenbaar blijft. Toch is er van jaar tot jaar een nieuwe ontwikkeling te bespeuren, terwijl iedereen blijft zien dat het werk van Marjan Smit is. Die ontwikkeling is vooral bij het glas spectaculair te noemen. De vaste bezoeker van de Glas en Keramiek Beurs zal dat beamen. De insluitingen die gebruikt worden bij het gieten van het glas worden steeds verfijnder. Je herkent huisjes, garnalen, inktvisjes, amoebes, zeepaardjes. Die inlays maakt Marjan aan de brander. Die vaardigheden aan de brander zijn de laatste jaren nog uitgebreid met het bewerken van borosilicaatglas. Daarvan maakt ze nu losse kronen of een nimbus van koraal of van blaadjes. Deze losse kronen passen exact op de eerder gegoten glasobjecten. Voor het eerst nu te zien op deze beurs! Een sprankelend en speels effect geeft letterlijk een dimensie extra aan het dynamische en vrolijk makende werk van Marjan Smit.

Marjan Smit is dit jaar een van de drie glaskunstenaars die het ledenobject maken voor de Vereniging van Vrienden van Modern Glas. Ook te zien op deze beurs!

Address

  • Straat: Abbevillaan 17
  • Postcode: 5627 MX
  • Plaats: Eindhoven
  • Land: Netherlands

Contact

  • Telefoonnr.: 040-2428914
  • Mobiel: 06-48115245
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Smit, Marjan (Grafiek en Glas Vof)

Standnummer

11

Specialiteit

Glas

Contactgegevens

Cultureel Centrum Het Dak
Tiendweg 9
4142 EG  Leerdam

T 0345 - 613626 

E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Vrijdag 6 november
13.00 - 19.00 uur
Zaterdag 7 november
10.00 - 17.00 uur
Zondag 8 november
10.00 - 17.00 uur