Deelnemers 2019

Tijdens de Glas en Keramiek Beurs van 2019 waren er zo'n 80 stands met glaskunst en keramiek te bewonderen, van antiek tot eigentijds, van art nouveau tot postmodern. Hieronder kunt u alle deelnemers nog eens bekijken. 

 

Art College - lezingen

Speciaal voor de liefhebber van kunst, design, glas en keramiek die een échte kenner wil worden, organiseert de Glas en Keramiek Beurs jaarlijks de lezingenreeks Art College. Tijdens korte colleges van niet meer dan een half uur delen experts op het gebied van kunst, design en ambacht hun kennis. Geschikt voor iedere beginnende of gevorderde kunstliefhebber.

Dit jaar zullen onder meer restaurateur Nikè Haverkamp en conservator en schrijver Piet Augustijn hun kennis over glas en keramiek met het publiek delen en zal de Vereniging van Vrienden van Modern Glas een lezing verzorgen. Daarnaast zal Barney Agerbeek zijn toehoorders inwijden in het werk van Bernard Heesen, ontwerper van het beursobject 2019. Zelfbenoemd 'vormvinder' Arnout Visser vertelt over het grensgebied tussen design en kunst. En Egge-Jan Pollé zal naar aanleiding van de tentoonstelling van een aantal werken van Herman Heijenbrock het leven en werk van deze 'schilder van de arbeid' onder de loep nemen. 

De Vereniging van Vrienden van Modern Glas is een vereniging van liefhebbers, kunstenaars, verzamelaars en galeriehouders, maar ook instellingen zoals musea en opleidingsinstituten. Het doel van de vereniging is het wekken van belangstelling voor Modern en Hedendaagse glaskunst, het stimuleren en ondersteunen van eigentijdse ontwikkelingen in de glaskunst en het (doen) uitgeven van publicaties over moderne glaskunst. 

Als lid van de vereniging ontvangt u ons kwartaalblad Glas - Magazine voor Glaskunst (voorheen Fjoezzz). We organiseren gedurende het jaar verschillende exclusieve evenementen: atelierbezoeken, rondleidingen en lezingen. Daarnaast ontvangt de vereniging jaarlijks inzendingen voor uitkering van een stipendium ter ontwikkeling van de glaskunst en rijkt de vereniging eens per drie jaar de glas-stimuleringsprijs toe, die vernoemd is naar Bernardine de Neeve – oud-conservator van museum Boijmans van Beuningen.

Wilt u meer weten of lid worden van onze vereniging? Kom vooral naar de lezing of neem een kijkje op onze website www.modernglas.nl

Zodra de tijden van de lezingen bekend zijn, vind u deze hier

Address

  • Straat: Tiendweg 9a
  • Postcode: 4142 EG
  • Plaats: Leerdam
  • Land: Netherlands

Contact

  • Telefoonnr.: 0345-613626
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Art College - lezingen

Standnummer

48 (Molenzaal)

Specialiteit

Glas, Keramiek

Contactgegevens

Cultureel Centrum Het Dak
Tiendweg 9 A
4142 EG  Leerdam

T 0345 - 613626 / 611755

E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Afhankelijk van de Corona maatregelen zijn de voorbereidingen voor de Glas en Keramiek Beurs Leerdam alweer gestart.

Meer informatie vindt u hier.
Hou onze website in de gaten om op de hoogte te blijven voor dit jaar.