16 juli 2021

Inschrijven Glas- en keramiekbeurs 2021

Leerdam, juli 2021

INSCHRIJVEN GLAS EN KERAMIEKBEURS 2021

Beste Glas en Keramiek vrienden,

Graag horen we van u of u een plekje wil reserveren en uw deelname veilig wilt stellen. Via de site www.glasenkeramiekbeurs.nl kunt u alle informatie over inschrijving voor de beurs vinden.

Na een hectische tijd van veranderende maatregelen naar aanleiding van de ontwikkeling in ons land door het Coronavirus, hopen wij de Glaskunstbeurs 2021 door te kunnen laten gaan.

We zijn bezig met de voorbereidingen en hebben Carina Riezebos gevraagd het beursobject voor 2021  te ontwerpen. Het zal een bijzonder object worden dat teruggrijpt op het allereerste ontwerp van Richard Meitner, de schepping van Adam. Carina Riezebos noemt haar object ”A touch of Eve”. Zoals Meitner het Goddelike licht in zijn object verwerkte, dat Adam schiep, zo laat Riezebos drie afzonderlijke gebruiksproducten elkaar aanraken als de handen van God en Eva. Ze brengt op een bijzondere manier religie en rituelen in een moderne vorm terug in deze tijd.

Het belooft een mooi object te gaan worden.

Naast de ontwikkeling van het beursobject zijn we druk bezig met het organiseren van de Glaskunstbeurs zelf.

Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 november 2021 hopen wij de deuren weer te kunnen openen voor deelnemers, glasliefhebbers, kunstenaars, verzamelaars en belangstellenden.

Natuurlijk volgen wij ten alle tijden de maatregelingen die ons door de overheid en het RIVM worden opgelegd. Wij zullen ons uiterste best doen de beurs voor deelnemers, personeel en bezoekers zo veilig mogelijk te laten verlopen. Hierbij rekenen wij ook op het verantwoordelijkheidsgevoel van alle betrokkenen.

Mocht de beurs onverhoopt toch niet door kunnen gaan doordat de maatregelen van de overheid het onmogelijk maken dit evenement te laten doorgaan, dan worden de kosten voor inschrijving op uw rekening teruggestort. Inschrijving betekent voor u dus geen financieel risico.

Voor vragen of aanmeldingen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met Partycentrum Het Dak, Leerdam 0345-613626

Wij hopen weer een mooie beurs te kunnen organiseren!

Met vriendelijke groeten,

Harm Wolthuis, organisator Glas-en Keramiekbeurs

10 juni 2020

Afzegging Glas en Keramiekbeurs 2020

Afzegging Glas en Keramiekbeurs 2020

Beste Glas en Keramiek liefhebbers,

Langs deze weg laten we u weten dat we geen mogelijkheden zien om de Glas en Keramiekbeurs 2020 in november door te laten gaan. Jammer genoeg zijn alle beperkingen rond regelgeving maar ook de onzekerheden, die iedereen voelt, over deelname en bezoek hierbij leidinggevend.

De routekaart van de regering laat nog niet zien wanneer evenementen weer verantwoord gerealiseerd kunnen worden. Tot 1 september wordt aangegeven wat er in onze “nieuwe” samenleving weer mogelijk wordt. Onder voorbehoud. Grotere evenementen zijn nog niet in de routekaart opgenomen. In de komende maanden zullen zien of het openstellen van diverse sectoren door kan gaan of dat er weer beperkingen zullen volgen. Ook dit geeft geen zekerheid om de beurs in november te kunnen laten doorgaan.

Ons inziens zijn de risico’s om door te gaan met de organisatie van de beurs, ondanks alle maatregelen die wij zelf kunnen realiseren voor een goed verloop, in 2020 te groot.

De uitbraak van Covid19 heeft ons allemaal getroffen en maakt het extra lastig plannen te maken op langere termijn. Wij wensen u sterkte, gezondheid en hopen u in een rustiger en veiliger vaarwater weer te kunnen ontmoeten!

Harm Wolthuis

Organisatie Glas en Keramiekbeurs 

17 maart 2021

Nieuws Glas- en Keramiekbeurs 2021

Beste Glas en Keramiek liefhebber,

Wat zou het fijn zijn als we…

…elkaar weer kunnen ontmoeten

…met elkaar in gesprek kunnen gaan   

…weer kunnen genieten van de creativiteit van mensen

…mooie glas- en keramiek kunst kunnen bewonderen

Er komen betere tijden en daarom denken wij met een positieve blik op de toekomst aan Glas en Keramiekbeurs 2021!

Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 november 2021 hopen wij de deuren weer te kunnen openen voor deelnemers, glasliefhebbers, kunstenaars, verzamelaars en belangstellenden. Glas en Keramiek in allerlei stijlen, oud en modern, wordt door kunstenaars, verzamelaars en galeriehouders  getoond en verkocht. 

Natuurlijk volgen wij te alle tijden de maatregelen die ons door de overheid en het RIVM worden opgelegd. Wij zullen ons uiterste best doen de beurs voor deelnemers, personeel en bezoekers zo veilig mogelijk te laten verlopen. Hierbij rekenen wij ook op het verantwoordelijkheidsgevoel van alle betrokkenen.

De Glas-en keramiekbeurs wordt gehouden in

Partycentrum Het Dak, Tiendweg 9a, 4142 EG in Leerdam.

De openingstijden van de beurs zijn:

Vrijdag 5 november    13.00 uur tot 19.00 uur

Zaterdag 6 november 10.00 uur- 17.00 uur

Zondag 7 november    10.00uur- 17.00 uur

Een entreebewijs kost  € 12,-. Museumjaarkaart is niet geldig.

Er is ruim parkeergelegenheid voor het gebouw. Het partycentrum is makkelijk bereikbaar, gebruik voor navigatie; Voorwaartsveld, 4142 EG.

Meer informatie over de glas- en keramiekbeurs vindt u op de site: www.glasenkeramiekbeurs.nl

Bij vragen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of bellen met Partycentrum Het Dak, Leerdam 0345-613626

28 mei 2020

Glas en Keramiekbeurs 2020

Glas en Keramiekbeurs 2020

Leerdam,  27 mei 2020

Beste mensen,

Met veel enthousiasme waren de jaarlijkse voorbereidingen voor de Glas en Keramiekbeurs voor het jaar 2020 van start gegaan. Tot iedereen opeens in een heel ander leven terecht kwamen …

Voor iedereen is deze tijd anders maar wat we gemeen hebben is dat er nu een grote onzekerheid bestaat over hoe het leven er straks uit zal zien, als maatschappij maar ook voor ieder persoonlijk.

Als organisatie willen we graag door met het organiseren van de Glas en Keramiekbeurs 2020 maar er is nog geen zekerheid of deze ook daadwerkelijk uitgevoerd kan worden. Dat hangt af van de situatie en de maatregelen die de overheid ons oplegt. 

Ondanks alle beperkingen die ons leven op dit moment bepalen, kregen we al een aantal inschrijvingen voor de beurs binnen.

We denken na over de maatregelen die nodig zijn om de Glas en Keramiekbeurs op een verantwoorde manier vorm te geven. Hierbij blijven de maatregelen die de overheid ons oplegt, leidinggevend. Zeker is, dat de indeling van de beurs zal veranderen. Een ‘vaste’ plaats op de beurs zal dus niet in alle gevallen mogelijk zijn. Wij vragen hier begrip voor en zullen ons uiterste best doen zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen. 

Graag willen we van u weten, geheel vrijblijvend of u een stand op de komende glas en keramiekbeurs zou willen reserveren als deze op 6,7 en 8 november wel door kan gaan. We hopen van harte dat wij door kunnen gaan met de voorbereidingen en dat wij, samen met u, weer een mooie beurs neer kunnen zetten!

Voor nu wensen wij iedereen sterkte maar straks hopen we u weer te ontmoeten op de Glas en Keramiekbeurs 2020.

Met vriendelijke groeten 

Harm Wolthuis 

Organisatie Glas en Keramiekbeurs

27 mei 2020

Looking for owners of shoe work "Shoerealism" of Simsa Cho

Looking for owners of shoe work

My name is Simsa cho, and making a series of glass-shoe for 30 years. I call it “Shoerealism”.

This series start with a Cinderella Beauty contest which I held with my friend Willy Jolly, who organize a music club event. It was my Gerrit Rietveld student time. Also Willy had a second clothes shop at Herengracht In Amsterdam at that time, my first solo shoe exhibition was held in his shop with 24hours opening party. The show was begin with shoe performance. 7 shoes carried by 7 people and paraded into a city of Amsterdam , Rijksmuseum, a boutique at Rokin(one of High street in Amsterdam), etc. and to Willy’s shop. This was my beginning of shoerealism. An idea of with shoe any moment, with Art in any moment. 

Since then 30years, still this idea is running in my blood.

This coming October (2020) as a winter exhibition at Glazenhuis in Lommel, Belugium, we are planning” Simsa Cho A great shoe show”.  It will be a my retrospect of 30 years shoe work and will be a catalogue for the show as well. It will be a nice to see old and new of my path and devotion to Glass shoe. 

However many of them are out of my hands and even hard to locate it. 

I asked Harm Wolthuis to help to locate owners of my shoe, Using his Leerdam Glasbeurs website. 

If you have my shoe work, contact Simsa Cho below email address:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

With

  1. your name ,
  2. Address, 
  3. 3.tel nr
  4. a simple photo of a simsa cho glass shoe workwhich you have. A Mobile phone photo is ok.
  5. If your shoe is selected for the exhibition, are you willing to loan your shoe for the exhibition Yes/No

At moment I am just trying to get locations of my shoe. With your reply I will discuss with Glazenhuis to make a selection and after that we will contact you with practical matters.

Thank you for having my shoe and looking forward to hear from you.

Infinite Joy,   

Simsa Cho

13 maart 2019

Prachtig kunstwerk van Sebastiaan Coppens aangeboden door de Gemeente Leerdam

Prachtig kunstwerk van Sebastiaan Coppens aangeboden door de Gemeente Leerdam

Tijdens de 29e editie van de Glas- en Keramiekbeurs Leerdam was er weer de buitententoonstelling Glas en Keramiek in de Polder, die met de steun van de Gemeente Leerdam weer gerealiseerd kon worden. Hier hebben we ook weer veel positieve reacties over ontvangen. En geweldig dat het prachtige kunstwerk van Sebastiaan Coppens uit België een mooie permanente plaats gaat krijgen in het Molenpark. Dank aan wethouder Cees Taal en Dick Admiraal die dit mogelijk maken!

06 maart 2019

Speciale gast: Bernard Heesen

Voor de 30e Glas- en Keramiekbeurs hebben wij een zeer speciale gast, namelijk glaskunstenaar Bernard Heesen. Hij zal dit jaar het beursobject voor de Glas-en Keramiekbeurs ontwerpen. 

Bernard Heesen voert zijn werk uit in glasblazerij De Oude Horn. Na zijn gymnasiumopleiding studeerde Heesen van 1977 tot 1984 architectuur aan de Technische Hogeschool te Delft, de huidige Technische Universiteit Delft. In 1984 betrad hij de wereld van het glas in glasblazerij De Oude Horn, opgericht in 1977 door zijn vader Willem Heesen. Hij assisteerde zijn vader bij het werk rond het glasmaakproces en het bouwen van glasovens. In 1986 koos Bernard Heesen definitief voor de glaskunst in De Oude Horn. Vanaf die tijd werkte hij samen met zijn vader en met andere glasblazers aan de ontwerpen van henzelf en van andere glaskunstenaars. In 1995 trok vader Willem Heesen zich terug en droeg de leiding van het bedrijf over aan zijn zoon Bernard.

06 maart 2019

30e Glas- en Keramiekbeurs Leerdam 2019 op 1,2 en 3 november

30e Glas- en Keramiekbeurs Leerdam 2019 op 1,2 en 3 november

De alweer 30e Glas- en Keramiekbeurs zal dit jaar op 1, 2 en 3 november plaatsvinden. De beurs is een podium voor beginnende- en gerenommeerde kunstenaars, galeriehouders, verzamelaars en belangstellenden. U kunt hier prachtige glaskunst en keramiek bewonderen, van antiek tot eigentijds, van art nouveau tot postmodern.

Wilt u ook deelnemen aan de beurs? De inschrijving voor de Glas en Keramiek Beurs is weer gestart. U kunt u zich dus nu weer inschrijven! U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden, u kunt bijvoorbeeld een beursstand huren, of een beursruimte of bijvoorbeeld een vitrine in het Vitrine straatje.

Het inschrijfformulier voor de Glas en Keramiek Beurs 2019 en meer informatie over de beurs vindt u hieronder. Klik op de link om naar het inschrijfformulier te gaan.

nschrijven Glas- en Keramiekbeurs Leerdam 2019

Contactgegevens

Cultureel Centrum Het Dak
Tiendweg 9 A
4142 EG  Leerdam

T 0345 - 613626 / 611755

E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Afhankelijk van de Corona maatregelen zijn de voorbereidingen voor de Glas en Keramiek Beurs Leerdam alweer gestart.

Meer informatie vindt u hier.
Hou onze website in de gaten om op de hoogte te blijven voor dit jaar.